Skrivet av: Sudden | 2012/11/30

Mera konst samt diskussionen på SFF-forum

För att fortsätt litet på den senaste bloggposten så Google-bildsökte jag efter några typiska ”Olle Baertling-bilder” och kom då till Börjes konstblogg varifrån jag lånar en ”artist’s impression”, det heter väl så även i konst-sammanhang och inte bara när det gäller flygplansprojekt, av hur Asamk skulle tett sig på Sergels torg:

Konstruktionen ser inte realiserbar ut om man inte fuskar med stag. Men då är det ju ingen konst… I bloggen ovan nämns också att Baertling hade en idé om en samlingssal för Stockholms universitet formad som en pyramid men där den  80 meter höga pyramiden stod på sin spets! Men vi har ju på senare år börjat få se vridna eller sneda hus, bl a en bank i Madrid. Så är det som det är med den spanska ekonomin också! I bloggen kan man också läsa att Baertlings raka linjer på målningarnas triangelytor faktiskt inte är riktigt raka som man först tror. Hur han nu krökte dem.

Jag har gjort även en omgång ostkaka till. Kom att tänka på att det i min barndom fanns små kvarnar att mala nötter m m med, ett redskap jag tyckte det var skoj att leka med. Jo, mandelkvarnar finns än i dag:

Precis som jag minns fast inte riktigt rätt blå Lindells-färg. 100-130 kr på Biltema eller Clas Ohlson som verkar ha samma modell. Finns även ”modernare” saker i plastic som man håller i handen. Men nu satt jag ändå och delade sötmandlar med kniv.

WordPress har ändrat formuläret för inläggning av bilder och jag känner mig litet vilsen, och är därtill lätt förkyld. Snö och kyla har vi också fått, men sommardäcken sitter ännu kvar på bilen. Jag drar mig för att ge mig ut och halka.

Nedan är en rolig bild jag fick i ett mail. Det gäller att ha ögonen med sig. Och kameran:

Nå, jag har retuscherat bort skuggan av en flaggstång. Eller är bilden manipulerad redan tidigare av någon annan?

På SFF forum har influtit flera välskrivna inlägg om skrotningen av Viggenprototypen, och diskussionen har till en del förskjutits till den viktiga frågan varför föreningsstyrelsen kommunicerar så dåligt med medlemmarna och hur denna kommunikation kan förbättras. Det är verkligen häpnadsväckande hur illa SFF hanterat Viggenskrotningen. Ändå finns det ett par inlägg från ”tunga” SFF-personer som inte vill se kommunikationshaveriet utan beskriver missnöjda medlemmar som inte får svar från styrelsen som ”vildhjärnor” (e d; jag tror en del ord spårlöst editerats bort). Jag får mina ”fördomar” om SFF bekräftade. Jag tror nu inte att SFF-personer är speciellt ”onda” men den auktoritära synen på hur man skall agera verkar leva kvar och den gör att man helt enkelt inte förstår hur ens handlingar ter sig i andras ögon.

Även när det gäller det planerade flygmuseet (för Arlanda-samlingarna) har ordförandens information varit milt sagt besynnerlig. Konstigt, det är ju ändå en man som vad jag förstår arbetat på höga poster inom internationell bilindustri och som man förväntar sig kunna hantera komplicerade situationer. Dåliga rådgivare/medhjälpare?

Nu fanns äntligen något positivt på SFF forum! Arlandagruppens Jan Forsgren meddelar där att regeringens museiutredare Hans Rode och Swedavia uttryckt att Arlanda är en mycket lämplig plats för ett museum. Swedavia lär tidigare velat ha lokalen till annat. Har det sagts. Men det har ju sagts så mycket i denna historia och mycket kan ju hända än.

På Flygtorget läste jag därtill att framtiden för Skavsta är oklar. Flygplatsen går med förlust och om några år måste banorna nybeläggas och den spanske ägaren förefaller inte beredd att ensam betala detta. Inte för att jag tror att flygplatsen kommer att stängas men det blir säkert diskussioner vem som skall skjuta till pengar. Läsarkommentarerna är intressanta. Ryanairs affärsmetoder väcker känslor som vanligt.

Sudden

Annonser

Responses

 1. Kan man få ostkakereceptet?

  Gilla

 2. Jag tog första bästa recept vilket var http://www.recepten.se/recept/ostkaka_lchf.html

  Den andra omgången blev bättre än den första. Smakmässigt är nog ändå den jag köper i ICA-affären (Frödinge småländska ostkaka tror jag) bättre.

  Gilla

 3. Tack! Jag trodde du hade något ärvt recept från t.ex. gammelmormor eller så. Dottern gillar ostkaka.

  Gilla

 4. Jag har på senare år faktiskt inspirerats av matlagningsprogram i TV. Till vardags använder jag en enkel kokbok från KF från den tid då man hade ”baskostym”, varor var blåvita m m. Något så lyxigt som ostkaka finns ej där.

  Jag upptäcker nu den tjocka kokbok jag fick av min bror och hans hustru när jag nyss skiljt mig. Jag måste erkänna att jag nästan aldrig använt den. Där finns ett recept på ”ostkaka med keso”. Väldigt likt det jag funnit på webben. Maizenamjöl ingår och det ger väl en litet ”tätare” konsistens.

  Apropå din dotter (hälsa!) har jag köpt ett exemplar av ”Nattpäron” till ett av mina barnbarn. Fast pojkar lär ju ogärna läsa böcker.

  Vad har en gammal farfar att komma med? Ett annat barnbarn, 12 år, beskrev nyligen för mig den PC han byggt. Det svåra var visst en kylfläkt för hårddisken..

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

%d bloggare gillar detta: