Skrivet av: Sudden | 2016/03/15

Litet av varje

Ser på Facebook (J 29-gruppen) att Roy Fröjdh (”Rmf pilot”) förklarar att han skall slänga sina samlingar av främst 29-minnen eftersom den ”eländiga SFF-föreningen” inte vill ta hand om den. Ungefär. En strid har pågått i över 30 år mellan Fröjdh och SFF och jag tror den egentligen handlar om mycket mer än några bortslarvade foton eller bevarande av samlingar utan mer om man får skriva om hur man tyckte det gick till inom Flygvapnet. Här ett exempel på hur Fröjdh försvaras av en känd flygprofil  i föreningens tidning där ett tidigare ”brev” rätt petimätrigt kritiserat Fröjdh och hur redaktören nu smiter sig fri med slirigt ordvrängande.

Det är märkligt att de många kompetenta personer som genom 30 år suttit i SFF styrelse inte har lyckats kommit fram till någon slags försoning utan ”glåporden har haglat från båda sidor”. SFF riskerar sitt rykte genom denna långdragna strid.

I år var det ”Pi-dagen”, d v s dag 14 i den tredje månaden, vilket i vissa betydande länder skrivs ungefär som 3,14. Jag må bryta mot upphovsrätten men i min strävan att öka vår bildning har jag lagt ut en trevlig artikel om denna matematiska konstant ur Stig Olssons ”Matematiska nedslag i historien”:

 

Omslag

I en amerikansk delstat höll det på att stiftas en lag om att Pi=4 men som tur var stoppades den stolliga idén. Typer som Trump är inget nytt i USA, man får verkligen hålla tummarna!

IT-världen bjuder på sina egna konstigheter. Min ”reservdator” bråkar, skyller stup i kvarten på att det finns för litet minne trots att ca 11 GB är lediga. Efter några veckors bråkande och besked att det var trångt lyckades datorn klämma ur sig ett besked att ”en fil var skadad”. Antagligen en fil varigenom befintlig kapacitet regleras eller mäts. Man skulle köra någon slags rättningsfil men jag hittade inte denna. För övrigt har jag genom mina strävanden att frigöra minne tagit bort en s k ”installationsfil” på hela 8 GB! Sådana brukar man ju slänga, men denna innehöll tydligen hela installeringen av Windows (att användes vid en ev. ominstallation).

Annat konstigt, nämligen detta med järnvägar. Här ett slagkraftigt argument för flyg istället:

Jämförelse

Man kan inte jämföra äpplen och päron invänder som synes en tågförespråkare. Mycket riktigt, flyget kräver inte att elkraft finns eller att tunnlar (typ Hallandsåsen) sprängs, ej heller att tågen utrustas för nya signalsystem (typ Botniabanan). Sådana system är sedan decennier internationell standard inom flyget; alla plan kan redan utnyttja lufthavet.

Avslutningsvis några bilder (hämtade från Wikipedia) jag hade behövt vid ett tidigare inlägg men som var på driven genom datortrasslet. Mer om detta elände senare kanske.

Comparison

Lång var Stirlingen, inte att undra på att nosen stack upp.

Comparison3

Avslutningsvis ett lån från Facebook:

Chemtrails

Här är kanske en ironisk text, kanske inte. Det är inte lätt i våra tider och så sent på kvällen att veta vad som är sant och vad som är på skoj.

 

Sudden

P S. Litet forskande i morgonpiggt tillstånd visar att Solveig Silverin (den kanske ironiska texten) verkar vara en praktstolle vad avser s k ”chemtrails”. Men bloggen var mycket raffinerat skriven, hon verkar hemma i  forskarvärlden.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

%d bloggare gillar detta: