Skrivet av: Sudden | 2017/11/16

Ihopsamlat stoff

På mitt skrivbord finns en mängd filer jag samlat på mig för att glädja (?) bekanta eller andra eller som stoff för en bloggning. Här kommer nu litet sådant som jag inte lyckats använda. Det ges i form av ett kollage av texter och bilder och här följer korta kommentarer.

”Regeringen ger intryck att dölja något” skriver DN litet malligt. Ja är det så konstigt. Regeringen har ju därtill av DN fått kritik för att den inte gjort det den ska för att dölja hemligheter. Det är minsann otacksamt att vara regering. Nå, vi vet nu att det slarvas ju och fuskas litet varstans med ”säkerheten”. Om man nu kan tro exprätter och konsnylter (Hans Rosling brukade visst använda dessa ord.)

Allt som din dator eller Microsoft eller vem det nu är anser vara ”spam” är inte det. Smått läskigt. Kolla skräpposten då och då.

Egons Sidelövs fina brev till Radiotjänst. Häpnadsväckande vilka fel och missförstånd som kan uppstå. Statens verksamhet är förresten tacksam att kritisera och fungerar kanske som en slags säkerhetsventil? Kommer att tänka på en kollega som tidigare jobbat på Flygförvaltningen och nu klagade på den automatiska växellådan i sin Volvo 164.  Accelerationen var dålig. Han var van vid att ha med tuffa leverantörer att göra men här tror jag han inte fick Volvo att medge att produkten inte fungerade som utlovat.

Ord och namn och vad de kan associera till. Ja vilken hänsyn skall man ta, vilka begränsningar ska man tåla, och gentemot vilka. Ska man lyssna till dem som skriker värst? Vad vet vi egentligen om andras lidande?

Det finns diverse formuleringar från Södermanlands Nyheter och dess anlitade företag, ibland lätt roliga när jag köpte en månads surfning för bara en krona. Men jag blev uppriktigt irriterad att bli skyldig att betala för en hel månads ytterligare surfning till fullt pris, något jag ej beställt. Visserligen ett I-landsproblem och det löste sig efter mejl och telefonamtal. Att man ska hänga upp sig så på en småsak. Men det kostade faktiskt tid och skapade oro för mig. Vem ersätter mig för det? Nå, jag skulle väl sagt upp avtalet omedelbart när jag surfat färdigt den enda gång jag var intresserad.

Här en artikel ni nog inte kan läsa. Men ni får ju nog åtminstone se en bild av ett flygplan (som senare råkade ut för en stormby och som därför skrotats.)

Apropå det av SN sålda Surf-paketet:

SJ:s biljetter, ack ja. Suck. Jag borde våga testa att resa med tåg. Då skulle vi också kunna testa om Eva klarar av en resa ensam med packning och rullator och att byta från tåg till pendeltåg i Stockholms innerstad. Det verkar finnas hissar där.  För närvarande kör jag bil Handen-Uppsala tur-och-retur två gånger i  veckan. Litet tradigt.

Miljöpartiet. Jo man känner sympati. Men även det partiet måste ju slugga grovt ibland för sina vackra och ädla principer, dess företrädare säga de mest korkade saker.

Richard Swartz gillar jag faktiskt. Kan skriva om centrala saker i tillvaron.

Klarna Smooth Payments gick ju inte som smort precis, se SN-surfningen ovan. Men med tanke på att jag var ganska rädd för Klarna, hade ju läst oroande saker, så gick det ju ändå bra. Man var även artig i sitt mejl. Men så trassligt. Man ska se upp med s k erbjudanden.

En bild från ett hedervärt museum visar hur ABA/SAS övar nödlandning på vatten, med gummibåtar och annan räddningsutrusting. Det är inte lätt att arkivera bilder. Stava rätt kan man väl normalt men så måste man ju ibland skriva något även när man  inte klarat av att ta reda på vad bilden visar.

Skrämdump”, ja det är också något som kan vara bra ibland.

Bildtexten i en Biggles-bok, där jag tycker mig märka en misstro mot fransmäns förmåga eller lust att tala främmande språk,  får mig att tänka på TV-serien ”´Allå, ´allå ´emliga armén” och speciellt den engelske polisen där som ju hade svårt med uttalet på ett främmande språk men som gjorde sitt bästa. Och därtill Blandarens en bild om rätt uttal:

Om att man i Sverige i officiella sammanhang skulle använder en ”skånsk flagga” tycker jag inte.  Det blir litet väl katatoniskt eller vad den spanska provinsen nu heter. Är ju Quislings flagga förresten.

 

Sudden


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

%d bloggare gillar detta: