Skrivet av: Sudden | 2020/03/18

Nu börjar det ta fart – mera funderingar!

Covid-19 skildras litet som ett krig. En som det tycks ganska vanlig influensa-variant får oss att totalt gå i spinn. How come?

Även om t ex DN inte är särskilt patriotiskt fosterländskt utan med en dåres envishet hävdar att ”Sverige” (och speciellt socialdemokrater) reagerar fel! Bakom ligger antagligen den liberala motviljan mot en civiliserad tillvaro där man ju med nödvändighet måste anpassa sig till andras viljor.

Förvillande besked ges också från många håll som i denna annons i e-DN från Folkhälsomyndigheten:

Vi ska ju inte samlas sägs det, folksamlingar är ju farliga tillställningar. Mina söner erbjuder sig att gå till ICA åt mig. Besöken där är dock lagom motion, 300 meter dit och 300 hem. Utmattad blir jag. Ett tufft träningspass kanske man ska se det som.

Eva och jag snackar då och då om att ”förr i tiden” var det väl inte så mycket snack när Hongkong, Asiaten o d drabbade oss. Här är förresten Eva och jag för ca 75 år sedan på Gavlegränd 9 i Gävle:

Krattas det numera förresten?

Hittar riktiga pärlor när jag surfar, här ett exempel. Helt gudomliga modellplan. Tänk att skapa ett modellplans flygkropp ur en träklump (asp) genom att först snida till formen på utsidan och sedan holka ur klumpen. Därtill fascinationen med flygande vingar. Här en bild jag stulit från sajten:

Jag försöker hänga med på det flyghistoriska forumet i tråden om ”Gul Kalle” men jag får säga att det är svårt. Det gamla vanliga: vad står orden och termerna för? Därtill alla siffror och andra ”petitesser”. Saken är förstås smått känslig bland de flyghistoriskt aktiva. Jag webbsökte och fann att frågan om hur planet kom till Sverige t o m varit uppe i riksdagen flera år efter importen. Jag fann ett långt ”riksdagsreferat” och hade först svårt att hitta just det som handlade om planet. Jag sökte då på ordet ”stulet”, och si, jag kom rätt 😉

Mycket kan sägas. Helt snygg är nog inte historien: någon har väl stulit, någon har väl lurats, någon har blivit lurad och frestats att göra det bästa av det hela. Vad som blev av det som ”kryptiskt” rapporterades i Riksdagen vet jag inte. Israels tidiga historia är naturligt nog ”stökig” och allt är väl förresten inte så hjältemodigt och ädelt som det skildrats (t ex i min tidiga ungdoms Reader´s Digest) och ännu skildras i svenska medier. Vårt kungahus har visst fortfarande litet svårt med relationerna med denna stat som därtill då och då tydligt ogillar staten Sveriges åsikter.

Margot gillade jag men den nya är en litet väl skånsk och ångvältsk pärmbärare.

Sudden


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

%d bloggare gillar detta: