Skrivet av: Sudden | 2020/04/20

Saker händer – måste man vara medmänsklig?

Varför inte visa ytterligare en råttfälla jag stött på:

Om man inte ser något symboliskt i föremålet kan man åtminstone fundera över hur den fungerar. Man behöver inte vara ingenjör för att tänka – men det hjälper. Därmed inget ont om ekonomer eller jurister.

Ekorrhjul finns det också förresten. Intressant är texten runt bilden om gullandet av oskäliga djur och att de skall behandlas och även avlivas ”mänskligt” medan vi behandlar människor mindre varsamt. Jag har de senaste dagarna varit upptagen med hur en plikttrogen föreningsfunktionär i sin nit eller om det är rädsla för lagar och förordningar valt att stänga ute en flitig medlem som därför plötsligt försvann från det webbforum där vi brukade mötas.. Kanske jag är blödig; medlemmen är ofta rätt ”jobbig” men hade något allvarligt hänt? Jag blev för tio år sedan illa behandlad på samma sätt av samma förening och funktionär. Man gavs då som nu ingen chans att försvara sig. When will they ever learn?

För åtskilliga år sedan hjälpte jag en person i Estland att bli insläppt i Sverige. Personer med hans etniska bakgrund var ju inte välsedda i det nya ”fria” Estland. Jag kunde ju bara inte låta bli även om jag helst ”ville slippa” att hjälpa honom. Men man ”måste” ju. Sverige var ju alla gånger en bättre plats än Baltikum, det var ju en allmän och inte minst etablerad ”DN-liberal” uppfattning. Men livet är inte ens i Småland helt lätt erfar jag nu från honom. Ja vad gör man då (=nu)?

En av våra partiledare är från Blekinge och brukade ibland klä sig som någon slags dalmas, antagligen för att verka ”helsvensk”. Nu är det väl så att masar aldrig varit särskilt lojalt svenska av sig.

I övrigt har jag försökt följa Covid-19 och speciellt statistik från olika håll men har gett upp. Lyssnar man på Folkhälsomyndighetens talesmän inser man att siffrorna de (och andra  nationer) presenterar kan man inte lita på (ser 22 april att plötsligt har det tidigare mycket låga dödstalet i den finska statistiken rakat uppåt), som något de också villigt erkänner eller visar. De tycker istället så gott de kan och jag kan ju inte påstå att de har fel.

Nu till några ”lustigheter” jag stött på:

Jag försökte fånga det ögonblick då världens befolkningssiffra uttrycktes med tio sjuor av räkneverket. Men jag blev osäker om jag lyckats med infångningen och tryckte efter ett par sekunder för en ny skärmdump, ”för säkerhets skull”. Ack ja. Trodde f ö att världens befolkning var bortåt 10 miljarder. Men det är Sveriges befolkning som väl idag är drygt 10 miljoner.

I DN läser jag väl främst bara rubriker och ingresser. Här kan man fundera över innebörden i ”tredubbling” (2x2x2 eller 2×2 eller bara 3?) och besläktade termer. Går man in i artikeln blir det ännu rörigare:

Och så här kan det också bli:

Våra stavningregler ger upphov till svårtolkade ord som ”toppredatorn” (Wikipedia)

Sudden, som hade tänkt skriva om Leprechauner av olika slag


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

%d bloggare gillar detta: