Skrivet av: Sudden | 2020/05/21

Kristi himmelfärdsdag

Barn och några vuxna leker eller njuter av försommarvädret på gräsmattan utanför mitt fönster. Själv har jag börjat att göra i ordning för sommarens odling på balkongen. Så, plantera, kånka vatten  m m.

En granne har avlidit fick jag veta igår, om hans cancerbehandling kolliderat med covid förhindrade akustiken i portuppgången och min försämrade hörsel mig att uppfatta. En energisk man, jag skänkte honom mitt ex. av ”Örlogsboken” från mina två månader i Kungl Flottan 1957 som tack för hans insats när jag för ett halvår sedan föll ikull i just portuppgången. Med ambulans och andra följder.. Han hade jobbat inom Marinens tekniska sida på Muskö så jag tyckte Örlogsboken var en bra present. Saknar den litet och för honom var väl ”livet i Marinen” på 50-talet inte någon nyhet. Men jag har kvar några skanningar:

Har lyckats med några nya IT-bragder vad gäller pengatransaktioner. Men det blir allt svårare och svårare. Jag har även lyckats sätta in en ny lampa i kylskåpet. Hade först läst bruksanvisningen och undrat om det ändå skull gå att klara bytet utan att koppla ur kylskåpet rent elektriskt. För detta hade jag behövt lyfta ut det för att komma åt nätkontakten på baksidan eller också koppla ur säkringen som sitter oåtkomlig för mig på två meters höjd i ett hörn i en hall. Struntade därför i detta och själva lampbytet var inte värre än vanligt tycker jag. Man fick förstås röja undan litet i skåpet.

Jag gissade att det stora problemet skulle vara att inte tappa bort den lilla skruven. Den visade inte vara sig så liten men den gick ändå förlorad bland alla matvarorna, åtminstone tillsvidare. Lyckligtvis funkar nu allt ändå. Jag noterade hur precist dörrströmbrytaren var justerad men det verkade som lampan slocknade när man stängde dörren? Bränner man på med 15 W är det väl svårt att hålla kylan. Här skulle man kunna öva sin skolfysik med hjälp av några klyftiga ansatser/uppgifter i Randall Munroes anda. (Verkar kräva DN-prenumeration, här ett alternativ )

Kylskåpet köpte jag för 15 år sedan såg. Det börjar bli smutsigt. Men det börjar bli allt svårare för mig att hålla rent och snyggt överallt i min våning.

Covid artar sig till att bli en präktig skandal. Inte bara politiker kan snacka bort oss utan även FHM:s populäre Anders Tegnell har inte varit dålig han heller på att undvika de ömma punkterna. Jag kommer att tänka på de läkare jag träffat de senaste åren. Alla har försökt ge intryck av att de var säkra på sin sak. Måste vara ett svårt jobb.

Jag undrar vad P C Jersild skulle ha tyckt om dagens missar inom vården. Han har ju ofta behandlat ”etiska frågor”. Han är tydligen ännu i gång offentligt och recenserar andras böcker i varje fall.

Jag hade hoppats att Molières ”Den inbillade sjuke” skulle innehålla några eviga sanningar men jag ser inga antydningar om detta.

Sudden


Responses

  1. Berömvärt att du har egna åsikter, tänker fritt och inte bräker med PK-fåren, Sudden.

    Gilla

    • Tack för de vänliga orden!

      Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

%d bloggare gillar detta: