Skrivet av: Sudden | 2020/10/31

Om tänder och bärgningsbilar – supplement, nu även med nonsens

Sedan jag skrev det förra inlägget kollade jag i mitt ”bildarkiv” som är mycket användbart i bloggandet och annan kommunikation via dator/internet. Jag lägger ned mycket tid och möda på att bearbeta mina foton/skanningar och ge dem namn så att de är lätt sökbara.

Men inte alltid. Nu gick jag på måfå in i avdelningen för ”råbilder” och hade då lyckan att i en tumnagelbild-översikt upptäcka ”den visuellt ovanliga formen” i bilderna av min första elektriska tandborste! Här har jag i hast klippt ihop några bilder:

Man ser att jag inte lyckades öppna apparaten utan våld. Det är viktigt att det inte kommer in vatten i den och därför är den inte gjord att öppnas. Man ser ändå korrosion här och där. Det är nog också elsäkerhetsskäl som gör att man har en ”tråd- och kontaktlös” laddningsväg genom att använda en transformator med den ena lindningen i den ovala dosan med sladd och den andra i änden på själva borsten. (Koppling mellan spolar kan man också tala om eller ”induktionsladdning”.) En del elektronik behövs bl a för laddningsfunktionen och för funktionsfinesser som man kan ta betalt för. I snålvarianterna har de kopplats bort, kanske med ett enkelt klipp med en avbitar-tång! Man ser en stadigt dimensionerad mekanik för borstens oscillerande rörelse.

Jag skrev ju om tandvård och kom att tänka på ordet ”gaddar” för ”tänder”, det senare ett ord som ibland kan kännas alltför närgånget, ja t o m ”vulgärt”. Det sägs visst att ”fina människor” inte talade om ”sina ben” utan sade ”mitt vänstra och mitt högra ben”.

Kom att minnas John Lennons nonsensdiktande:

Här ett känt exempel på ett nonsens-samtal. Se även WikipediaNonsensdiktning kan ju vara mycket olika saker, bara det inte är meningsfullt. Fast det är det ju, på sitt sätt.

Vidare kollade jag på Eniro och fann att ”Svempa” bor kvar där han bodde på 80-talet och Eniro streetview visar t o m en av hans bärgningsbilar!

Sin verksamhet har han förlagt till Länna, mellan Handen och Sköndal. Här en bild jag tog där 2007, cykeln är min egen (egentligen Oves gamla). Det var tider det när man ännu orkade cykla! Jag slutade 2013 när jag bara orkade ett par hundra meter.

Sudden


Responses

  1. Inte är det nonsens att beskriva en elektrisk tandborstes innanmäte. Det är väl vad man kan förvänta sig. Följande länk leder dock till rent nonsens. https://www.youtube.com/watch?v=I8iGMvl9mmI
    För övrigt vill jag gratulera dig till att ha fått en ny ledare av ditt parti.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

%d bloggare gillar detta: