Skrivet av: Sudden | 2021/02/21

Uppsamlings-heat för mer eller mindre spirituella texter/tankar

”Det sitter en och fiser bakom stenen” var en lustig vits en gång.

Har han hängslen under? Många knappar att knäppa upp. Hinner han?

Apropå krig så är ju (nästan) alla överens om att det är en hemsk sak som vi ändå måste dras med. Politikernas fel förstås. Men vapen fascinerar – åtminstone män. Här en ung P C Jersilds exempel på hur trivialt det ser ut i praktiken (från hans ”Calvinols resor”):

Opraktiskt med vita byxor förresten.

Vaccintillverkaren Pfizer har ett ” jobbigt” namn och man undrar ju dessutom om rubriker som denna inte t o m kan vara skadliga rent befolkningspsykologiskt så att säga. Tidigare hade vi förresten råd med en myndighet, ”Styrelsen för psykologiskt försvar”.

Oj, nästan odödlighet! Men Peter Wolodarski är nu som han är. Vill bestämma själv och impa – och vilken pojke vill inte det. Bestämma vad läsaren ska bli arg över:

En gång var tidningarna av större format. Jag har lånat bilden från en spirituell blogg som drevs av ”en glödande kommunist” i huset på andra sidan gatan. Och han hade väl i sin tur lånat bilden någonstans ifrån.

Tidningarna har ju idag ett mycket mindre format. Minns en vandring med Kjell i Nackareservatet, en tid då jag ännu kunde vandra i två timmar i sträck, då jag på avstånd ser en man sitta och läsa en ”full-size” tidning. Jag tror den var italiensk såg jag när jag passerade, jag ville inte fråga

Här ett konstverk man kan grubbla mycket över. Kollisionen mellan den fysiska världen och orden. Som t ex Jan Stenmark utnyttjar.

Jag kan inte finna någon upphovsman till detta verk, vars motto är vida spritt även i så att säga komplementära former:

Platser förändras men kanske de är ”unika” som antyds.

Här två bilder tagna från ungefär samma position/riktning. Över ängen som fanns 1953 har nu en väg dragits. Man kan ana stora radiorör i Electrans radiolåda i ”kabinen”, radion och planet var min fars första bygge. Vattenpumpen har ersatts av kommunalt vatten. Min kusin och hennes man har en flådig bil och har ordnat om inte en paulun så dock ett skjul. För att snacka med Bellman: Fjäriln vingad syns på Haga mellan dimmors frost och dun sig sitt gröna skjul tillaga och i blomman sin paulun.

Träd har vuxit upp.

Här nedan på ängen innan vägen anlades. Det var då det! Svart/vita bilder har sin charm.

Första och enda flygningen med planet slutande i en krasch. Motorn, en dansk Viking, stukades då, något jag försökte ”laga” med Plastic Padding.

Sudden

Visa inlägg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kategorier

%d bloggare gillar detta: