Skrivet av: Sudden | 2011/06/28

Om konst av olika slag

Det droppar in mail med observationer av vår värld från bloggläsare och andra. Här litet av alla kul saker det finns här i världen.

I Sydafrika har ett flygbolag Kulula Airlines gjort sig känt genom skojig målning av sina Boeing B 737. Här en målning för de som är nyfikna på vad som finns inuti:

I Örebro pågår i sommar en utställning ”OpenART 2011” och det innefattar bl a en halvskalemodell av en DC-3 av konstnären Göran Hägg, en hyllning till de som omkom i det 1952 nedskjutna planet, liggande i Svartån framför slottet.  Här är två bilder från själva installationen lånad från sajten:

Man kan läsa mer om konstverket och Göran Hägg r och här. Man ser att Göran H tidigare har använt flygplan i sina konstverk. Det har varit en del problem som kan ses här. Här är ytterligare några bilder. Göran Hägg är road av teknik och att arbeta med kroppen. Han var även en god löpare men så har han ju också en far att brås på:

I Stockholm hade vi ett tag en röd liten stuga uppe på Globen, gjord av Mikael Genberg. Han är känd för andra udda verk. Hans mål är att få upp en sådan stuga på månen, och Globen har ju onekligen rätt form om man skall öva.

Här litet om en annan man som var både konstnär och tekniker och som tillägnats ett eget museum i Florens.

Sudden


Svar

  1. Jo, visst kan konst vara konstigt – men samtidigt så spännande och fantasieggande. Intressant att läsa om Göran Hägg, som jag inte kände till tidigare. Hans hustru, Mia Malmlöf har jag sett en del grafiska blad av – fina. Och sitter det inte en blå, lätt stiliserad blomma på en vägg nära matbordet.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Kategorier